Близки, приятели и фенове на Оливия Нютън-Джон скърбят за нея, след като

...
Близки, приятели и фенове на Оливия Нютън-Джон скърбят за нея, след като
Коментари Харесай

Да живееш 30 години с рак: Вдъхновяващата борба на Оливия Нютън-Джон

Близки, другари и почитатели на Оливия Нютън-Джон скърбят за нея, откакто брачният партньор ѝ Джон Истърлинг съобщи за нейната гибел. Както той самият отбелязва в публично изказване, краят идва след дългогодишна битка с рак на гърдата, за която звездата е извънредно открита пред обществеността. Нейната история е вдъхновяваща и за други болни, описват от Entertainment Tonight.

Само месеци откакто нейната другарка Кели Престън – актриса и брачна половинка на Джон Траволта, умря от рак на гърдата през юли 2020 година, Нютън-Джон споделя по какъв начин в началото се е почувствала принудена да оповести обществено личната си диагноза, която получава през 1992 г. 

" В един от клюкарските вестници щеше да излезе публикация, че загивам от рак “, спомня си звездата пред Entertainment Tonight. " Когато чух това, взех решение, че вместо да тревожа фамилията и приятелите си, е по-добре просто да го кажа. “

Битката на Нютън-Джон с рака на гърдата въодушевява нейния албум от 2005 година, “Stronger Than Before ", а самата тя изяснява през същата година, че е " решена да го преодолее “.

" През каквото и да преминеш, болката те кара да растеш, въпреки в самия миг да е мъчно “, споделя звездата от " Брилянтин “.

" Първоначално, когато ми сложиха диагнозата, за мен това беше доста персонална тематика, по тази причина се смеех, до момента в който седях тук и говорех толкоз намерено за гърдите си, тъй като когато ми сложиха диагнозата за първи път, това беше последното нещо на света, за което желаех да приказваме, и бях толкоз нервна, че хората ще научат за това “, спомня си тя, обяснявайки, че най-сетне опцията да показа историята си е нещо " доста позитивно “.  " Мисля, че пътят е самостоятелен за всеки. За мен беше добре да приказвам за това “, споделя още звездата.

През 2008 година Нютън-Джон събира средства, с цел да основе собствен онкологичен център в Мелбърн, Австралия. През април същата година тя даже повежда триседмичен поход от 228 км, към която по терена се причислиха разнообразни звезди, преодолели рак. Разходката символизира стъпките, които пациентите с диагнозата би трябвало да подхващат по пътя си към възобновяване.

С отминаването на годините Нютън-Джон остава с извънредно позитивна настройка и увереност, даже в лицето на неуспехи и болежка.

" Трябва да преживея това “, споделя тя в предаването " 60 минути Австралия “ през септември 2017 г.  " Имам доста за извършване, само че, несъмнено, ужасно е. Ще излъжа, в случай че кажа, че не е ужасно. Наистина беше, само че се усещах доста сигурна, че ще се оправя “, показа тя. " Нивото на болката беше в действителност най-трудното нещо... Опитвах се да експортирам шоу и беше огромна мъка. “

" Мога да вървя, само че не мога да пропътувам дълги дистанции “, разкрива още тя по време на телевизионното изявление. " Но ще стигна и до такава степен, тъй като преди към месец въобще не можех да вървя. Докато се церя, ще мога да вървя повече. "

Що се отнася до това по какъв начин резервира оптимизъм след всички борби, с които се е сблъсквала в живота, звездата споделя, че любовта и поддръжката на обществото са я " държали накрака “ и няма никакви недоволства по отношение на картите, раздадени ѝ от живота.

" Имах и имам необикновен живот “, признава Нютън-Джон. " Така че нямам недоволства. Наистина...всеки минава през нещо. Всички имаме нещо, през което би трябвало да преминем в живота, и това беше моето предизвикателство. “

По време на продължителната си борба с рака Нютън-Джон често се постанова да опровергава клюки за своето здраве, измежду които изказвания, че ѝ остават единствено седмици живот. През януари 2019 година звездата персонално отхвърля клюките с жизнерадостно видео, което споделя във Фейсбук.

" Честита Нова година на всички! Това е Оливия Нютън-Джон и желая единствено да кажа, че слуховете за моята гибел са мощно пресилени, в случай че мога да изтъквам известните думи “, споделя през смях 70-годишната звезда, перифразирайки Марк Твен.

" Справям се отлично и желая да пожелая на всички вас допустимо най-щастливата и здрава 2019 година “, споделя още тя. " Благодаря на всички за вашата прелестна обич и поддръжка, за мен и за моя Център за лекуване на рак " Оливия Нютън Джон “ в Мелбърн, Австралия. Благодаря ви доста! “

" Всеки ден по този начин или другояче е подарък “, споделя Нютън-Джон пред Entertainment Tonight няколко месеца по-късно. " Всъщност не знаем какъв брой е дълъг животът ни, тъй че всеки ден е спомагателен бонус за мен и съм доста признателна и имам намерение да бъда тук дълго време. Все още имам доста работа и се любувам на живота си. “

През същата година звездата се бори към този момент с 4 фаза на заболяването, когато още веднъж гостува на " 60 минути Австралия “. Тогава тя още веднъж е безапелационна, че би трябвало да живее допустимо най-пълноценно макар завърналото се заболяване.

" Имам подобен шанс, че минах през това три пъти и към момента съм тук “, споделя тя. " Знаем, че в един миг ще умрем, само че знаем по кое време ще се случи. Когато ви бъде сложена диагноза рак или искрено страшна диагноза, внезапно ви се дава опция за ограничаване във времето. Така че всеки ден е подарък. “

Нютън-Джон прибавя още:

" Ако някой ти каже, че имаш шест месеца живот, доста евентуално ще бъде по този начин, тъй като вярваш в това. Така че за мен психически е по-добре да нямам никаква визия какво ме чака или какъв брой е живял е последният човек, който е имал същото, тъй че не се държа в течение. “

За напъните да помогне на други, борещи се с рака, през 2020 година Оливия споделя: " Толкова се вълнувам. Това е нещо, което е в сърцето и мозъка ми от доста години “, сподели тя за организацията, която се концентрира върху намирането на нови способи за лекуване и възобновяване на рак, които са по-щадящи за тялото на индивида. 

" Живеейки с рак от 28 години и откакто прекосих през интервенция, химиотерапия и облъчване, постоянно съм мечтала да намерим по-добри способи за лекуване на рак. “

За тези, които не съумяват да се допрян до практиките на Центъра за лекуване на рак  " Оливия Нютън Джон “, остава вдъхновяващата история на основателката му и нейната положителна настройка, с която несъмнено си печели значително години живот, осведоми Edna.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР